NRJO 20 year anniversary!

Het New Rotterdam Jazz Orchestra (NRJO) komt terug naar LantarenVenster om het 20-jarig bestaan te vieren.

Twintig jaar! De band kan het zelf bijna niet geloven, maar is er ontzettend trots op. Het wordt muzikaal gevierd, uiteraard samen met publiek, want zonder publiek geen orkest!

vrijdag 30 juni 2023
New Rotterdam Jazz Orchestra 20 jaar!
LantarenVenster, Rotterdam (NL)
20:00 uur
TICKETS

Avontuurlijke muziekliefhebbers kunnen eigenlijk niet om het NRJO heen. Deze verzameling topmusici beweegt mee met de dynamiek van Rotterdam, en daagt zichzelf telkens weer uit met nieuwe originele muziek en door verrassende samenwerkingen met uiteenlopende gasten en gezelschappen.

Dit concert is de aftrap van het jubileumjaar waarin het orkest onder de titel ‘Je kan er niet omheen’ oude en nieuwe vrienden in de stad gaat opzoeken en overal te zien zal zijn. Naast pareltjes uit het enorme NRJO-oeuvre die nieuw leven krijgen ingeblazen, speelt de band in LantarenVenster ook een paar nieuwe composities die in première zullen gaan.

Doordat de bandleden elkaar zo goed kennen en elkaars kwaliteiten waarderen en weten in te zetten, wordt dit concert een doldwaze muzikale rit waarin van muisstil tot explosief een breed spectrum aan muziekinvloeden voorbij zal trekken. In de afgelopen jaren heeft het orkest naast een heleboel fijne concerten met eigen muziek ook samengewerkt met o.a. acteur Jeroen Spitzenberger, Stadsdichter Derek Otte, het Scapino ballet, solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en musici als Anton Goudsmit, Ernst Reiziger, Eric Vloeimans, Niti Biswas, Reza Mirjalali, Jason Lindner, Mark de Clive Lowe, Frank Möbus en Carla Bley.

Bekijk ook