Rob van de Wouw

saxofoons/fluit

Als leider heeft Rob van de Wouw (1975) vijf albums uitgebracht, waarop hij zijn eigen composities heeft geschreven en geproduceerd. Onder zijn eigen naam heeft hij de albums “Reboot Your Soul” (2007), “Tunnelvision” (2009) en “NEON” (2013) uitgebracht. Met het B&W-Quintet (Louk Boudesteijn/Rob van deWouw-Quintet) bracht hij de albums “It’s About Time” (2005) en “The Force of Habits” (2008) uit. Hij won de Edison Jazz Publieksprijs in 2010 voor zijn album “Tunnelvision”, dat hij samen met de Britse beatmaker/producer Mark de Clive-Lowe heeft gemaakt. Begin 2000’s organiseerde Rob twee jaar lang de Urban Jazz Sessions in Rotown wat hem een platencontract opleverde bij Embrace Recordings. Zijn plaat “Neon” werd gereleased op het gerenommeerde label Jazzland van Bugge Wesseltoft. Momenteel treedt Rob zeer regelmatig op met zijn Jazz Quartet (Rob van de Wouw Quartet

Naast zijn werk als bandleider is Rob van de Wouw ook medeoprichter en mede-artistiek leider van het New Rotterdam Jazz Orchestra wat dit jaar haar 20 jarig jubileum viert. Dit ensemble is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende eigenzinnige moderne jazzensembles van Nederland. Het orkest staat bekend om zijn avontuurlijke benadering van muziekgenres en heeft samengewerkt met gerenommeerde gastmusici uit binnen- en buitenland. Het New Rotterdam Jazz Orchestra heeft verschillende albums uitgebracht, waarop ook een aantal composities van Rob van de Wouw te horen zijn. Het New Rotterdam Jazz Orchestra heeft samengewerkt met gerenommeerde artiesten zoals Phronesis, Carla Bley, Steve Swallow, Charles Tolliver, Nicholas Payton, DJ kypski en Anton Goudsmit, en heeft opgetreden op prestigieuze podia en festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival en Transition Festival.

Rob van de Wouw heeft ook indruk gemaakt als sideman en heeft samengewerkt met een breed scala aan artiesten, waaronder Nueva Manteca, Hans Dulfer, Martin Garrix, Cor Bakker, Cubop City Bigband, I Compani, Bye-Ya!, Randal Corsen en Sinas. Zijn veelzijdigheid en vermogen om zich aan te passen aan verschillende muziekstijlen maken hem een zeer gewilde muzikant in zowel de jazzwereld als daarbuiten.

De internationale pers heeft lovende woorden gesproken over Rob van de Wouw en zijn muziek. JazzEcho uit Duitsland noemde hem “de Dr. Jekyll en Mr. Hyde van de trompet”, terwijl De Volkskrant zijn muziek beschreef als “sappig, stuiterend en dansbaar de diepte in”. NRC noemde het “nu-jazz met vleugels” en De Telegraaf omschreef zijn album “Tunnelvision” als een “superieur album dat de tand des tijds zal doorstaan, een Neder-jazz klassieker”.

Bekijk ook